Teimpä sitten opinnäytetyökseni jotain ihan erilaista kuin mitä meitin koulussa on yleensä tehty... Eli otin selvää sambakulttuurista, miten sambakarnevaalit on syntynyt ja millainen merkitys karnevaaliasuilla on. Tutkin karnevaaliasujen valmistusta (mistä ei tosiaankaan ollut helppo löytää tietoa) ja kehittelin sitä edelleen hieman mukavammaksi ja ehkäpä hieman kevyemmäksikin... Käytännön osuudessa valmistin passistan eli soolotanssijan karnevaaliasun tilaustyönä Samba Cariocan tanssijalle.

Työtä oli hirveästi ja sen aikana ei muuta elämää ollutkaan: päivässä oli 25 tuntia ja viikossa 8 päivää. Univelkaa kertyi ja stressi oli ennenkokematonta. Vaikka yleensä työskentelen parhaiten juuri paineen alaisena, niin opinnäytetyö meni jo äärimmäisyyksiin... ja tunnen syvää sympatiaa kaikkia kohtaan, joilla on tuo työ vielä edessä.

 

Puvusta ja koulun näyttelystä löytyy lehtijuttu täältä.

Vaikka olenkin hurahtanut paljetti- ja helmikirjailuihin, niin tämä meni jo äärimmäisyyksiin... Taisi mennä parisen kuukautta (jollei kauemminkin) puvun valmistumisen jälkeen ennen kuin taas kiinnosti ruveta brodeeraamaan.