Kevään 2005 koulun muotinäytökseen olin tehnyt peräti kaksi kokoelmaa. Toisen lähtökohtana oli profiili, jota värkkäilin jo ennen joulua ja johon sitten lisäsin vielä pari kokonaisuutta.


Profiilin lähtökohtana oli suunnitella kertakäyttömorsiuspuku maailman täydellisimälle naiselle Barbie-nukelle. Eli inspiraation lähteenä oli nukke, mutta asukokonaisuudet valmistin oikeelle ihmiselle. Perinteiseen valkoiseen väriin yhdistin Barbie-nukelle tyypillisen pinkin. Itse mallien suunnittelussa lähtökohtana oli ratsatusasut. Taka-ajatuksena kertakäyttöpuvuille oli se että harvemmin kukaan kummiskaan käyttää uudelleen samaa morsiuspukua ja vanhan puvun säilytys voi olla erittäin tilaa vievääkin.

Ensimmäinen asukokonaisuus on tehty kuitukankaasta, jolla peitetään mm. pellot ja kasvimaat. Toisessa kuvassa sama kokonaisuus näkyy taka-alalla ilman jakkua, josta olen maininnut jo aiemminkin. Kuvassa on myös ylimääräinen asukokonaisuus, jonka valmistin nimenomaan muotinäytökseen. Sen yläosa on tehty ylijäämäpaloista ja alaosa on sifongilla päällystettyä tuulipukukangasta. Kolmannen kuvan sivusatulaesiliina ja housut, jotka näkyvät neljännen kuvan taustalla, on tehty paperikankaasta. Yläosa ylijäämäkankaasta. Neljännen kuvan yläosa on vakosamettia ja hame paperikangasta.

Toinen kokoelma oli extemporee kyhäys yhtenä viikonloppuna kun satuin saamaan hyvän idean.

Kyseessä oli siis pieni alusvaatekokoelma, jonka inspiraation lähteenä oli Marie Antoinette. Kuvien taustalla näkyvä pieni yöpaita kuuluu siis myös kokoelmaan, siitä ei vain saanut parempaa lähikuvaa. Kokoelman väreinä olivat kulta, violetti ja hitunen vihreää. Hieman glamouria sain pikku-pikku vaatteisiin helminauhoilla, jotka voi siis irroittaa pesua varten (eikä ne kyllä taida hirveän mukavat olla vaatteidenkaan alla...).

Siinä pari kokoelmaa ja lisää kuvia tulossa kunhan ehdin niitä muokkailla.